Iași: reabilitarea Bojdeucii lui Ion Creangă pe ultima sută de metri

Eduard Turcu

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a anunțat că lucrările de reabilitare și restaurare a Bojdeucii lui Ion Creangă sunt în curs de finalizare. Obiectivul urmează să fie recepționat în prima jumătate a acestui an.

Într-o vizită pe șantierul de lucru, președintele Costel Alexe le-a transmis ieșenilor: ,,Anul trecut am început lucrările de reabilitare și restaurare a bojdeucii și suntem într-un stadiu avansat cu proiectul, urmând să redeschidem muzeul în prima jumătate a anului. Foarte curând, vă așteptăm în Dealul Țicăului să descoperiți bojdeuca pe care o reabilităm, dar care își va păstra farmecul de odinioară și originalitatea.”

Investiția este parte a proiectului ”Călător pe meridiane culturale”, implementat împreună cu Raionul și Primăria Fălești din Republica Moldova, investiție în valoare de 1,8 milioane de euro.

Proiectul include:

  • Bojdeuca Ion Creangă – lucrări de restaurare, punere în siguranță a clădirii;
  • Muzeu – lucrări de reabilitare, modernizare clădire;
  • Amenajări incintă: refacere amfiteatru și circulații pietonale din incintă, sisteme de preluare și descărcare ape pluviale, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat din incintă.

sursă: Biroul de Comunicare CJ Iași

Distribuie articolul