Obiectivele prim-vicepreședintelui PNL Iași, Lucian Rusu, noul Secretar General Adjunct al Guvernului

Proiectele Iașului și Moldovei au susținerea noului Secretar General Adjunct al Guvernului, Lucian Rusu, prim-vicepreședinte PNL Iași. Lucian Rusu a mai ocupat, în perioada decembrie 2019 – martie 2021, poziția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, având printre priorități concentrarea resurselor pe investiții în infrastructură, pentru a permite companiilor să se dezvolte.

De asemenea, noul secretar general adjunct al Guvernului României are o experiență vastă în sectorul energetic, cu peste zece ani vechime în acest domeniu, și a afirmat de-a lungul timpului că își dorește ca România să devină un lider pe această nișă în regiunea Europei Centrale și de Sud-Est prin susținerea politicii de încurajare a investițiilor realizate de companiile naționale din domeniu. În noul mandat, Lucian Rusu va asigura o susținere mai puternică atât pentru marile proiecte de dezvoltare a județului Iași.

“În calitate de Secretar General Adjunct al Guvernului României îmi doresc să contribui la dezvoltarea și profesionalizarea actului guvernamental, atât în sfera proiectelor de acte normative, cât și a planificării strategice. Cred că este important să aplicăm principiile guvernării deschise, să creștem reziliența sistemului și să existe o stânsă și loială cooperare și coordonare interinstituțională. Punctual, voi prioritiza în marja atribuțiilor ce îmi vor fi desemnate, corecta administrare a proprietății publice și private a statului, aflată în patrimoniul SGG. Sunt adeptul unei abordări coorporatiste și un susținător al dezvoltării-inovării și digitalizării companiilor în care statul este acționar majoritar. Cred că Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o mare oportunitate pentru ca România să reducă decalajele față de alte state europene, pe multiple paliere, de la infrastructură la digitalizarea marilor sisteme sau extinderea infrastructurii energetice din surse regenerabile. De aceea, îmi doresc să contribui la implementarea și monitorizarea reformelor din PNRR, care vor dezvolta România. Ieșean fiind, îmi doresc să am ocazia de a susține inclusiv proiectele Moldovei, această regiune care a oferit atât de multe României și asteaptă de prea mult timp spriijinul pe care îl merită.”, a declarat Lucian Rusu, noul Secretar General Adjunct al Guvernului României.

sursă: PNL Iași

Leave a Comment