Piatra Neamț: contractele privind reabilitarea blocurilor prin PNRR au fost semnate

Eduard Turcu

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț, a anunțat că a semnat contractele de elaborare DALI pentru blocurile care vor fi reabilitate prin PNRR.

Andrei Carabelea: „Proiectele de reabilitare energetică pentru 8 blocuri, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, sunt cu un pas mai aproape de realizare. Am semnat contractele de elaborare a documentațiilor de avizare a lucrărilor de investiții, foarte importante pentru realizarea proiectului tehnic”.

„În etapa următoare se va realiza proiectul tehnic, iar la finalul acestui an vor fi semnate contractele de execuție. Trebuie parcurse mai multe etape – două rânduri de documentații, licitații – care iau timp. Blocurile care vor intra în reabilitare sunt blocul C4 din Piața Ștefan cel Mare, nr. 8 și blocul P10 de pe Bulevardul Decebal, nr. 14; blocul C2 din Piața Ștefan cel Mare, nr.4 și blocul C3 din Piața Ștefan cel Mare, nr. 6; blocul 18 Sc. A, B, C, D din Piața 22 Decembrie, blocul 120 de pe Strada Progresului, blocul G6, nr. 8 de pe Strada Grigore Ureche și blocul 10, Sc. A și B de pe Bulevardul Decebal”, a explicat edilul.

Liberalul a precizat că „reabilitarea termică a acestor blocuri este finanțată 100% din fonduri europene – proprietarii nu trebuie să plătească nimic în cadrul proiectului”.

În orașul nostru se întâmplă lucruri frumoase. Sunt zeci de șantiere care înseamnă modernizare și dezvoltare. Fiecare lucrare reprezintă o cărămidă pentru un viitor mai bun. Pentru că mi-am asumat să fiu zi de zi în slujba oamenilor și pentru că în orașul nostru se întâmplă atâtea lucruri frumoase, vă prezint un proiect pe zi, a spus Primarul municipiului Piatra Neamț.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul