România își respectă angajamentele față de NATO

Paul

Având în vedere contextul internațional actual, România trăiește cea mai bună era a ei din ultimul timp. Membră a Uniunii Europene, cât și un aliat cheie în NATO, țara noastră este într-o linie dreaptă când vine vorba de creșterea economică și apărare națională!

Sorin Moldovan, deputat PNL, a participat la delegația americană condusă de către dr. Mara Karlin, Assistant Secretary of Defense for Strategy, Plans and Capabilities.

„Discuțiile au vizat cooperarea bilaterală în domeniul apărării, precum și elemente de strategie regională din perspectiva rolului Mării Negre în proiecția securitară globală.”, adaugă liberalul pe pagina acestuia de Facebook.

De asemenea, deputatul a vorbit și despre războiul provocat de către Rusia și cât de importantă este România în alianța NATO. „Agresiunea nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei a subliniat importanța pe care Marea Neagră o are în ecosistemul internațional din punct de vedere militar, geostrategic, energetic și al securității alimentare.”, a transmis Sorin Moldovan.

În același timp, s-a pus în discuție și respectarea angajamentelor României față de alianța nord-atlantică. În acest sens, începând de anul viitor, este deja luată decizia creșterii PIB-ului pentru apărare. Acesta o să fie de 2.5%.

Deputatul a mai adăugat următoarele pe pagina acestuia de Facebook: „Am mulțumit partenerilor noștri pentru prezența militară considerabilă de pe teritoriul țării noastre, acesta fiind un factor de încredere și echilibru pentru un mediu stabil în România, având în același timp rolul de a descuraja comportamentul agresiv al Rusiei.”

România face parte din una din cele mai mari alianțe de apărare din lume. Acest lucru asigură cetățenilor siguranță în contextul actual!

Sursa: Sorin Moldovan, Facebook

Distribuie articolul