Investiții în cartierul Micro 15 din Deva. Primarul Nicolae-Florin Oancea: „Valoarea proiectelor este de aproximativ 15 milioane de euro”

Denisa
Sursă foto: Facebook Florin Oancea

Cartierul Micro 15 din Deva va beneficia de o revitalizare, cu ajutorul fondurilor europene, dar și cu bani de la bugetul local. Potrivit primarului Florin Oancea, aici vor fi investiți bani pentru realizarea de noi locuri de parcare și pentru reabilitarea în totalitate a infrastructurii rutiere. Mai mult, în zona Streiului a cartierului Micro 15, va fi construit un Centru de zi pentru asistență comunitară și vor fi amenajate piste de bicicliști și un skate parc, pe fonduri europene.

„Avem un proiect pe fonduri europene de 5,4 milioane de euro, în cartierul Micro 15, în zona Aleea Streiului. Am câștigat finanțarea, am semnat contractul de finanțare și am urmat toți pașii legali: studiul de fezabilitate, proiectarea, iar acum, de câteva zile, am scos la licitație execuția lucrărilor. În primăvara anului viitor, firma care va câștiga licitația va primi ordinul de începere a lucrărilor. Calendarul este unul foarte strâns, pentru că suntem obligați, fiind vorba de fonduri europene, să finalizăm în luna decembrie 2023 și să facem recepția finală”, a declarat primarul Florin Oancea.

De mai bine de un an, administrația locală încearcă să obțină o bucată din terenul școlii Nr. 6, din cartierul Micro 15, pentru a putea lărgi carosabilul. Primăria a reușit să obțină terenul de la Ministerul Educației, iar acum urmează să implementeze acest proiect. 120 de noi locuri de parcare vor fi construite aici.

„În paralel, avem un proiect în zona școlii nr. 6, care se completează cu proiectul pe fonduri europene. Aici, există un deficit de locuri de parcare. Am reușit după un an și jumătate de eforturi și drumuri la București, să obținem transferul unei suprafețe de teren de la Ministerul Educației spre Primărie, pentru a putea să facem dintr-un singur sens, un drum cu două sensuri și cu parcări în spic. Relocăm gardul în interior, cu 15 metri, și vom face 120 de locuri de parcare, trotuar și zidul de sprijin. În interiorul școlii, o să facem o sală de sport educațională și, în aer liber, o să amenajăm cu tartan terenul care astăzi este din beton”, a mai spus primarul Florin Oancea.

„În partea cealaltă, de la Maxxa, a fost un teren privat, pe care l-a cumpărat primăria și vom face un parc. Venim apoi cu reparații, exact ca și în cartierul Dorobanți și în Dacia. Tot Micro 15 va beneficia de reparații de drumuri, alei, borduri, tot ce înseamnă infrastructura. Noi am făcut o estimare și am ajuns la o valoare a proiectelor pentru Micro 15 de aproximativ 15 milioane de euro. Luna aceasta sau în decembrie vom da drumul la toate licitațiile, pentru ca lucrările să înceapă peste tot în același timp”, ne-a mai declarat edilul Devei, Florin Oancea.

Potrivit primarului liberal, până în primăvara anului 2024, toate cartierele din Deva vor beneficia de reabilitarea infrastructurii rutiere.

Distribuie articolul