Lucian Bode: România este un furnizor de securitate la nivel european

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a participat la Sofia, în Bulgaria, la conferința ministerială „Managementul eficient al frontierelor externe ale UE”, unde s-a discutat despre managementul frontierelor externe și al migrației.

Lucian Bode: „România este un furnizor de securitate la nivel european, iar protecția frontierelor externe ale UE este o prioritate. La invitația omologului meu bulgar, Ivan Demerdzhiev, am participat la Sofia la conferința ministerială „Managementul eficient al frontierelor externe ale UE”, unde am discutat o temă de foarte mare importanță pentru România și Uniunea Europeană în ansamblul său: managementul frontierelor externe și al migrației”.

„Conferința este o platformă valoroasă pentru discuții și consultări de nivel înalt cu privire la instrumentele și măsurile de care avem nevoie pentru a asigura un răspuns adecvat provocărilor de la frontierele externe ale UE”, a precizat liberalul.

sursă: Lucian Bode, Facebook

„În intervenția avută, am evidențiat că asigurarea securității frontierelor externe ale UE și gestionarea eficientă a fenomenului migraționist se pot realiza doar printr-un efort coordonat la nivel național și european. În același timp, dezvoltarea cooperării regionale, cu accent pe readmisie și returnare, desfășurarea de operațiuni comune, organizarea de programe tematice de pregătire și adoptarea de către partenerii regionali a unor strategii bazate pe cele mai bune practici în materie, sunt instrumente foarte valoroase pentru atingerea acestui obiectiv”, a explicat ministrul.

Lucian Bode: „Consider că trebuie să ne coordonăm în continuare pentru îndeplinirea cât mai rapidă a obiectivului nostru comun, pentru că am convingerea că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen va aduce multe beneficii pentru toate statele membre, mai ales din perspectiva asigurării securității Uniunii Europene”.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Leave a Comment